From July 16 to 24, 2023, the Chess Federation of Serbia is organizing an INTERNATIONAL SUMMER CHESS FESTIVAL called "SERBIA OPEN 2023"
This year, 11 tournaments in different categories will be played at the festival, with a prize pool of over €35,000! We believe that every interested chess player will find a suitable tournament and enjoy our Festival!

Od 16. do 24. jula 2023. godine, Šahovski savez Srbije organizuje Međunarodni letnji šahovski festival pod nazivom "Srbija open 2023".
Ove godine, u okviru festivala biće odigrano 11 različitih turnira za ukupnim nagradnim fondom preko 35.000 Evra. Verujemo da će svaki zainteresovani šahista naći odgovarajući turnir i da će uživati na našem Festivalu!

Contact Us

+381 65 40 83 803

Email Us

serbiaopen2023@serbiachess.org

Pošaljite Email

serbiaopen2023@serbiachess.org

Pozovite nas

+381 65 40 83 803

Pri kraju šestog dana, 3. međunarodni šahovski festival "Srbija open 2023" dobio je svog hilјaditog učesnika. Naime, zaklјučno sa četvrtim kvalifikacionim "blic" turnirom učešće je uzeo 941 učesnik i znalo se da će 59. prijavlјeni učesnik za peti turnir, ujedno biti i hilјaditi na festivalu.

Tu sreću imao je Vuk Damjanović, inače pobednik prethodna dva brzopotezna turnira i na taj način postao dobitnik vaučera - poklona medijske kuće "Alo medija sistem". Vuk će u društvu još jedne osobe moći da izabere ručak ili večeru u restoranu "Madera". 

Inače, posle petog turnira, poznata je lista finalista "blic" turnira, koji se igra u nedelјu, 23. jula uveče i ta lista može se videti na linku

U Masters sekciji završeno je 7 kolo, a borbe za glavne nagrade i norme za međunarodne titule, sve su neizvesnije. Među čelnim tablama bilo je mnogo rešenih partija, što znači da ovoga puta nema takmiziranja među favoritima. U vođstvu su dva od tri glavna favorita: Raunak Sadvani iz Indije sa 6,5 poena, ispred Kristobala Hernandeza iz Meksika sa 6 poena.  

Najbolјi plasman među igračima sa liste Srbije imaju velemajstori Mihail Brjakin i Suat Atalik sa po 5 poena. 

Tabelu i rezultate Masters sekcije možete videti na linku. 

U sekciji Izazivači odigrano je četvrto kolo, a sa maksimalnim brojem poena izdvojili su se velemajstor Danilo Milanović, Anton Jacenko i Stojan Stojanov. Tabelu možete videti na linku. 

Festival se nastavlјa ponoćnim turnirom u ubrzanom šahu, na kome će se učesnici boriti za nagradni fond u iznosu od 2.000 Evra.

Fotogalerija 6. dan:

Fotogalerija BLIC 5:

0
Shares